tea-lounge
  • Home
  • Vegetarische catering
  • Tealounge mobiel
  • ayurveda recepten
  • Events & workshops
  • Styling & aankleding
  • Ayurveda
  • Shop
  • Links
  • contact
  • Home
  • Vegetarische catering
  • Tealounge mobiel
  • ayurveda recepten
  • Events & workshops
  • Styling & aankleding
  • Ayurveda
  • Shop
  • Links
  • contact
tea-lounge
Heerlijke verantwoorde ayurvedische recepten!
Parelcouscous met rozijnen, citroen en amandelen
Ingrediënten: (4 personen)
  • 250 gr parelcouscous
  • 500 ml groentebouillon
  • Zout en peper
  • 1 bio citroen
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 50 gr rozijnen
  • 1 tl komijnzaad
  • handje amandelen met schil
  • 60 gr amandelschaaf, geroosterd
  • handje 10 gr dille, grof gehakt
  • 10 gr basilicumblaadjes, gescheurd
Voor de peterselie olie:
  • 30 gr peterselie, grof gehakt
  • 120 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst

​Bereiding:
  • Kook de couscous 10 minuten in ruim kokend water met bouillon en wat zout
  • Wanneer alle vloeistof is opgenomen neem je de pan van het vuur en laat je m nog even 10 minuten staan met de deksel op de pan.
  • Rasp 2 theelepels citroenschil boven een kommetje.
  • Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en meng dit met de citroen rasp, overgebleven citroensap en ½ lepel olijfolie door elkaar.
  • Roer door de couscous.
  • Doe de rozijnen in een kom en laat deze 5 minuten wellen in heet water  en giet ze af.
  • Rooster de komijnzaad in een droge koekenpan en meng dit met de rozijnen, amandelen, dille, basilicum en wat peper en zout.
  • Meng alles door de couscous.

  • Pureer de knoflook, peterselieblad en de knoflook met een snufje zout.
  • Giet dit over de couscous en serveer het geheel in een mooie grote schaal met wat amandelen.
Enjoy!

Picture
Mungdahl curry met venkel en courgette


Dit gerecht is goed voor alle dosha's (Vata, Pitta, Kapha)

Ingrediënten: (voor ongeveer 4 personen)
200g mungdahl
300ml water
5 kerrieblaadjes
1 eetlepels gemalen venkelzaad
1 eetlepels gemalen fenegriekzaad
1/2 theelepel kurkuma
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
1 eetlepel geraspte gember
1 courgette in stukjes
1 venkelknol in reepjes
1 theelepel zout
citroensap
verse peterselie of koriander

Bereiding:
Week en was de dahl 5x
Breng het water met de dahl aan de kook, samen met de kruiden en de venkel.
(zout, citroensap en verse kruiden nog niet)
Draai de vlam laag en laat de dahl met de groenten zachtjes koken en voeg na 15 minuten de stukjes courgette toe.
Laat de dahl ongeveer 30 minuten pruttelen tot deze zacht is.
Voeg zo nodig meer water toe zodat de dahl steeds onder water staat, maar pas op dat het geen soep wordt.
Maak de dahl curry af met zout, citroensap en verse kruiden.
Serveer met bijvoorbeeld basmati rijst en eventueel een theelepel ghi.

Picture
Pastinaak soep met gember
Ingrediënten
4 personen
500 g pastinaak, in blokjes
1 sjalot, gesneden
4-5 cm gember (geraspt)
2 teentjes knoflook (geperst)
800 ml groentebouillon
200 ml plantaardige melk
1 el kokosolie
¼ tl kardemompoeder
¼ tl komijnpoeder
¼ tl cayennepeper
zout en peper
voor de garnering
2-3 el noten of zaden

Bereiding:
Verwarm kokosolie in een pan en fruit de sjalot op laag vuur tot deze zacht en glazig is.
Voeg de knoflook, gember, kardemom, komijn en cayennepeper toe aan de pan en roer het geheel 1-2 minuten door.

Voeg de blokjes pastinaak toe aan de pan en roer het geheel goed door zodat de pastinaak bedekt is met specerijen.
Schenk de bouillon in de pan en laat de soep ongeveer 15 minuten sudderen totdat de pastinaak zacht is geworden.

Pureer het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde soep en schenk de plantaardige melk erbij.
Breng op smaak met zout en peper.

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de noten en/of zaden goudbruin en garneer de soep ermee. 

Picture
Boekweit pannenkoeken met warme appel en rozijnen
Ingrediënten voor 8 pannenkoeken
200 gr boekweitmeel
500 ml plantaardige melk
3 eitjes
kokosolie om in te bakken
snufje zout
6 appels
Handje vol rozijnen
1 el water
1 tl kaneel
1 tl kardemom

Materialen
garde

Bereiding
Doe het boekweitmeel en zout in een kom.
Giet de helft van de melk er bij en klop met een garde door elkaar tot een egale massa. Voeg de eitjes een voor een toe en klop alles tot een geheel.
Voeg de rest van melk en een snufje zout toe en klop nogmaals goed door.
 
Schil de appel en snijdt deze in partjes.
Mix met de rozijnen, kaneel en kardemom en warm op in een klein steelpannetje met 1 eetlepel water
 
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en schep ongeveer een kleine soeplepel beslag in de pan.
Laat het beslag uitvloeien over de hele pan.
Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur tot hij gestold is en draai hem dan om.
Serveer de boekweitpannenkoeken met de warme appel en rozijnen.
 
Eet smakelijk!

Picture
​
Natural energy, peace and harmony...