Heerlijke verantwoorde ayurvedische recepten!
Parelcouscous met rozijnen, citroen en amandelen
Ingrediënten: (4 personen)
Bereiding:
|
Mungdahl curry met venkel en courgette
Dit gerecht is goed voor alle dosha's (Vata, Pitta, Kapha) Ingrediënten: (voor ongeveer 4 personen) 200g mungdahl 300ml water 5 kerrieblaadjes 1 eetlepels gemalen venkelzaad 1 eetlepels gemalen fenegriekzaad 1/2 theelepel kurkuma 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper 1 eetlepel geraspte gember 1 courgette in stukjes 1 venkelknol in reepjes 1 theelepel zout citroensap verse peterselie of koriander Bereiding: Week en was de dahl 5x Breng het water met de dahl aan de kook, samen met de kruiden en de venkel. (zout, citroensap en verse kruiden nog niet) Draai de vlam laag en laat de dahl met de groenten zachtjes koken en voeg na 15 minuten de stukjes courgette toe. Laat de dahl ongeveer 30 minuten pruttelen tot deze zacht is. Voeg zo nodig meer water toe zodat de dahl steeds onder water staat, maar pas op dat het geen soep wordt. Maak de dahl curry af met zout, citroensap en verse kruiden. Serveer met bijvoorbeeld basmati rijst en eventueel een theelepel ghi. |
Pastinaak soep met gember
Ingrediënten
4 personen 500 g pastinaak, in blokjes 1 sjalot, gesneden 4-5 cm gember (geraspt) 2 teentjes knoflook (geperst) 800 ml groentebouillon 200 ml plantaardige melk 1 el kokosolie ¼ tl kardemompoeder ¼ tl komijnpoeder ¼ tl cayennepeper zout en peper voor de garnering 2-3 el noten of zaden Bereiding: Verwarm kokosolie in een pan en fruit de sjalot op laag vuur tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook, gember, kardemom, komijn en cayennepeper toe aan de pan en roer het geheel 1-2 minuten door. Voeg de blokjes pastinaak toe aan de pan en roer het geheel goed door zodat de pastinaak bedekt is met specerijen. Schenk de bouillon in de pan en laat de soep ongeveer 15 minuten sudderen totdat de pastinaak zacht is geworden. Pureer het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde soep en schenk de plantaardige melk erbij. Breng op smaak met zout en peper. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de noten en/of zaden goudbruin en garneer de soep ermee. |
Boekweit pannenkoeken met warme appel en rozijnen
Ingrediënten voor 8 pannenkoeken
200 gr boekweitmeel 500 ml plantaardige melk 3 eitjes kokosolie om in te bakken snufje zout 6 appels Handje vol rozijnen 1 el water 1 tl kaneel 1 tl kardemom Materialen garde Bereiding Doe het boekweitmeel en zout in een kom. Giet de helft van de melk er bij en klop met een garde door elkaar tot een egale massa. Voeg de eitjes een voor een toe en klop alles tot een geheel. Voeg de rest van melk en een snufje zout toe en klop nogmaals goed door. Schil de appel en snijdt deze in partjes. Mix met de rozijnen, kaneel en kardemom en warm op in een klein steelpannetje met 1 eetlepel water Verhit wat kokosolie in een koekenpan en schep ongeveer een kleine soeplepel beslag in de pan. Laat het beslag uitvloeien over de hele pan. Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur tot hij gestold is en draai hem dan om. Serveer de boekweitpannenkoeken met de warme appel en rozijnen. Eet smakelijk! |
Natural energy, peace and harmony...